Då var det äntligen dags! Efter mycket om och men, frågor och funderingar så har jag och Shazaam till slut fått ihop versioner mixtapet “Bli rik eller dö på kuppen” eller BREDPK som förkortning.

Det hela började egentligen med att jag och Shazaam insåg att vi två inte gjort så mycket musik sen vi spelade in Shazaams debutalbum.
Mycket pga att jag hade fullt upp med t.ex Silversystrars skiva och andra projekt och Shazaam haft fullt upp med att vara med i rapbattles över hela världen.

Så för att få igång flåset och ett bra workflow i studion igen, bestämde vi oss för att göra några versioner som jag varit sugen på att göra en tid. Det började rätt enkelt, men grundreglerna för skrivandet var att vi skulle direktöversätta låtarna så mycket som det gick, men fanns alltid utrymme för egna tolkningar.

Till slut så hade vi 16 olika versioner, av olika kvalité, några var färdiga och några behövde ganska mycket jobb. Men då insåg vi att det kanske gått lite över styr. Så vi bestämde oss helt enkelt för att släppa 8 stycken av de bästa versionerna vi knåpat ihop som ett mixtape.

Resultatet presenterar vi som “Bli rik eller dö på kuppen“, också det en direktöversättning på en (får man säga det nu?) klassisk hiphopskiva. Omslaget är en version och mash-up på ett av de mer kända TV-spelen i världen.

Men nog om detta, ladda ner tapet gratis i vårt Releasearkiv!