Funktionella ljuslyktor som piggar upp

En ljuslykta är perfekt att ställa på din balkong eller terrass. Nu på sommaren blir det väldigt smakfullt i kombination med blommor av olika slag till exempel tulpaner. Det går givetvis lika bra att använda ljuslyktor inomhus. Om du vill göra en ljuslykta själv så kan du gå tillväga på följande sätt:

Fyll en glasburk nästan hela vägen upp med vatten, och ta några lämpliga blommor. Dessutom behöver man en ljuslykta som är billig att införskaffa. En sådan hittar du i många olika affärer och det behöver inte kosta speciellt mycket. Värmeljus placeras i denna. Sedan sätter man upp blommorna i vattnet. Du kan stoppa ner hur många blommor du vill, men hela ska ner under vattnet.

Det är bra att ta bort några av de gröna bladen först så att man ser färgerna ordentligt, sedan är det bara att försiktigt sänka ner ljuslyktan i vattenbadet. Om det är kyligt ute kan det vara bra att välja en vattenbehållare som är lite bredare så att den inte riskerar att frostsprängas på samma sätt. 

Ljuslyktor enkla att få till

Ljuslyktor är ett snabbt och simpelt sätt att skapa lite fin ljussättning och lite fin estetik på din balkong. Det ser jättevackert ut i mörkret och skänker en speciell stämning både utomhus och inomhus. Olika typer av estetik förenas här till ett vackert litet monument. Många små knep kan förgylla vardagen och inredningen på ett väldigt fint sätt. Ibland är detaljerna och de små sakerna som är viktiga för att sätta tonen i en lägenhet eller en trädgård.

De små förändringarna kan ibland ge stora effekter och en ljuslykta är lätt att åstadkomma och du kommer knappast bli besviken på resultatet. Väldigt användbar.