Tredjepartslogistik används av både stora och små företag

Tredjepartslogistik som också förkortas 3PL används ofta av större företag som handlar med varandra, men även om det är med mindre företag eller mindre butiker eftersom att man inte alltid kan hålla med fordon och leverans på det egna företaget hela tiden eller ens någon gång. Tredjepartslogistik betyder i grund och botten att man anlitar ett utomstående transportföretag som levererar och transporterar de produkter och varor som man köper eller säljer.

Om vi tar ett exempel, en stor firma köper upp ett parti med elektronik från ett annat företag. Man vill då såklart få dessa levererade till sig så snabbt som möjligt efter att affären har genomförts. Istället för att krångla med att skaffa sig egen lastbil eller vänta på att det andra företaget har gjort detsamma så kan man hyra eller anställa en transportfirma som gör detta åt dig och detta är då det som man kallar för tredjepartslogistik då det är väldigt smidigt om man just inte har tillgång till något fordon som kan frakta de produkter eller varor som du säljer eller köper in till ditt företag.

Många logistikfirmor och transportföretag är inriktade speciellt på tredjepartslogistik då det är en väldigt lukrativ bransch att arbeta inom. Man får många uppdrag så att man har möjlighet att jobba och tjäna in pengar så fort man känner att man är behov utav detta. Men det är också andra aspekter som spelar in, man har bra arbetsvillkor, det är lätta människor att arbeta med och du kan som anställd lita på att ditt jobb gör skillnad. 

Du fraktar saker som verkligen måste fram och ser till att ingen står utan sina produkter eller varor när dagen är slut och du parkerar lastbilen. Om du har en web shop och letar efter ett effektivt tredjepartslogistikföretag så ISY vara att rekommendera då dom kan sköta allt från lagerhantering och leverans till fakturering åt dig.​